Kansen grijpen die op je pad komen

Bron: Geloof Hoop en Liefde

csm_kansen_grijpen_die_op_je_pad_komen_f0ef149976

Een bijzonder theater in het mooiste straatje van Groede, dat is de thuisbasis van Adrie Oosterling. Het straatje, dat ligt in de gemeente Sluis, is een officieel museum: ‘het Vlaams Erfgoed’. Adrie heeft het concept zelf bedacht en biedt nu met zijn museum plaats aan bijzondere werknemers.

Het Vlaams Erfgoed heeft een samenwerkingsverband met zorgboerderij ‘Juutsom’. De zorgboerderij wordt gerund door Adrie’s nicht Nelleke en biedt plaats aan mensen die om allerlei redenen niet meer kunnen werken. “Ik wilde meer dan een antieke kijkdoos,” vertelt Adrie. “We hebben nu ook volwassenen die beschadigd zijn en niet op de arbeidsmarkt terecht kunnen. Die werken nu hier in het museum. Ik word daar blij van.”

Oog voor elkaar
Adrie probeert met het zingen van liedjes zijn eigen optimisme doorgeven aan de mensen die naar hem luisteren. “Ik wil dat mensen geraakt worden. Ik wil graag dat mensen bewuster naar dingen gaan kijken. Omzien naar elkaar is voor mij het evangelie. Als je daarbij op je eigen sterkte gaat zitten, dan gaat dat vruchten afwerpen. Dus doen waar je goed in bent,  maar daarin oog hebben voor de mensen om je heen.“

Daar hield hij zelfs een pleegzoon aan over. “Wij wilden graag in het museum mensen die een ambacht uitvoerden, en in het AZC zaten mensen die wat konden. Zo is ook Antonio hier terecht gekomen. Hij wilde graag in de horeca werken, dus hij ging hier in de herberg aan de slag.  En op den duur wilde hij niet meer bij mij weg. Hij is mij ‘vader’ gaan noemen. Dat hoorde ik hem aan de telefoon tegen iemand zeggen. Toen dacht ik: ‘Aha, we zijn in die fase beland’”, lacht Adrie.

Kansen
Kansen grijpen die op zijn pad komen. Dat is het motto van Adrie. “Ik heb nog wel eens geprobeerd om een carrière te sturen, maar op een gegeven moment ben ik daarmee opgehouden. Sinds die tijd hebben de dingen die op mijn pad kwamen heel goed uitgepakt. Niet qua maatschappelijke status of geld, maar wel qua plezier en groei in het leven.”

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.